PRIDJEVI U KEMIJSKOM NAZIVLJU - Marija Znika (Rasprave: Časopis Instituta za Hrvatski Jezik i Jezikoslovlje, 1997)
U ovom ćemo radu dati kratak povijesni pregled nekih potvrđenih dvočlanih kemijskih naziva, analizirati njihove sastavnice, kao i nove prijedloge za tvorbu dvočlanih naziva s pridjevskom sastavnicom, posebno onih tvorenih s -ov, -ev, -in i -ski. Težište će rada biti na sinkronoj analizi dijela kemijskoga nazivlja.