Теорія непотоплюваності корабля: історіографія проблеми - V. N. Vasilenko (Історія науки і техніки, 2015)
У статті висвітлюється історіографія теорії непотоплюваності корабля. Вчені радянського періоду нашої історії внесли багато в теорію і практику непотоплюваності і перетворили це відносно молоде вчення в сувору і теоретично обґрунтовану наукову дисципліну, яка має найтісніший зв’язок з практикою. На базі цих робіт були розроблені вимоги Регістра СРСР до непотоплюваності кораблів і створені передумови для подальшого вдосконалення Міжнародної конвенції з охорони людського життя на морі.