Джерела комплексної стійкості пшениці озимої (Triticum aestivum L.) у селекції на адаптивність - Л. О. Хоменко (Plant Varieties Studying and Protection, 2018)
Мета. Оцінити стійкість колекційних зразків пшениці озимої за ознакою продуктивності (маса зерна з одного колоса), посухо-, жаростійкістю та стійкістю проти збудників хвороб (борошнистої роси, бурої іржі та піренофорозу). Виділити джерела комплексної стійкості культури із залученням їх до селекційних програм зі створення високопродуктивного та високоадаптивного вихідного матеріалу.