Yapay Sinir Ağları Metodu ile Eğirdir Gölü Su Sıcaklığının Tahmini - Ö. TERZİ (Süleyman Demirel Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Dergisi, 2009)
Çalışmada, Eğirdir Gölü'nün günlük su sıcaklığını tahmin etmek için günlük hava sıcaklığı, güneş ışınımı ve nisbi nem parametreleri kullanılarak bir, iki ve üç girdili yedi farklı Yapay Sinir Ağları (YSA) modeli geliştirilmiştir. Modellerin geliştirilmesinde kullanılan eğitim verileri 2000-2001-2002 yıllarına ait günlük verileri içerirken test verileri ise 2003 yılına ait günlük verilerden oluşmaktadır. Geliştirilen modellerin performansları irdelendiğinde, hava sıcaklığına bağlı olan bir, iki ve üç girdili dört tane modelin uygun sonuçlar verdiği ve günlük su sıcaklığı tahmininde kullanılabilir oldukları görülmüştür.