GÜNEŞ ENERJİSİ EĞİTİM SETİ TASARIM VE UYGULAMASI - İbrahim SEFA (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2007)
Bu çalışmada güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde etmek için kullanılabilecek bir eğitim seti tasarlanarak uygulaması gerçekleştirilmiştir. Elde edilen enerji, hem doğru akım, hem de alternatif akım enerji olarak kullanılabilmektedir. Ayrıca, istenildiğinde enerji bir akü grubu üzerinde depo edilebilmektedir. Geliştirilen eğitim seti üzerinde güneş enerjisinden elektrik enerjisi elde etme, enerji depolama ve dönüşüm sistemleri ile ilgili olarak çeşitli deneyler hazırlanmıştır. Bu çalışmanın güneş enerjisinden elektrik üretimi hakkında öğrencilerin bilgi, görgü ve becerilerinin artırılması için bir eğitim aracı olarak kullanılabileceği düşünülmektedir.