Vinterkatastrofer inom renskötseln i Finland: Förluster och deras forebyggande - Timo Helle (Rangifer, 2013)
Särskils uppmärksamhet fästs vid sambandet mellan vinterkatastrofer och betesmarkernas situation, katastrofernas inverkan på renens populationsdynamik samt de metoder som används för att förebygga katatrofer.