İtalyadaki Reggio Emilia Gerçekten de Özel Mi? - Sara Beth TOURS (Uluslararası Eğitim Araştırmacıları Dergisi, 2018)
Avrupa’da Waldorf, Montessori ve Reggio Emilia gibi pek çok eğitimsel yaklaşımlar geliştirilmiştir. Bu eğitimsel yaklaşım modelleri öğretmenlerin rolü, öğretim müfredatları, çocuğun eğitimdeki rolü, sınıf ortamının dizayn edilmesi, sınıf içerisinde kullanılan materyaller, değerlendirmeler ve ölçme değerlendirme gibi konularda farklılıklar göstermektedirler. Bu farklılıklar birçok arastırmacı tarafından araştırılmıştır ve çocukların gelişimleri için en etkili yöntemin belirlenmesi için hala araştırılmaya devam edilmektedir. Bu kapsamda Reggio Emilia eğitim yaklaşımı, küçük çocuklar ve onların akademikkariyerleri için somut bir uygulama sunmaktadır. Bu çalışma, İtalya’da Reggio Emilia yaklaşımının neden ve nasıl başladığını ortaya koymaktadır. Çalışmada yaklaşımın tarihsel gelişimi incelenmiş ve bu doğrultuda 2013 yılında İtalya’da gerçekleştirilen Reggio Emilia kongresi tartışılmıştır. Ayrıcaaraştırmacıların Reggio Emilia yaklaşımını kullanan okulları ziyaretlerinden elde ettikleri izlenimler yansıtılmıştır. Bu okulların ziyaretlerini içeren gerçek deneyimler, araştırmacıların ve eğitimcilerin Reggio Emilia yaklaşımını daha iyi anlamasına yardımcı olacağı düşünülmektedir. Çalışmanın sonucunda Reggio Emilia yaklaşımı kapsamında araştırmacıların yapmış oldukları araştırma ve elde ettikleri deneyimler doğrultusunda öneriler sunulmuştur.