Akıllı telefon algılayıcıları ve makine öğrenmesi kullanılarak ulaşım türü tespiti - Ensar Arif Sağbaş (Pamukkale University Journal of Engineering Sciences, 2016)
Bu çalışmada akıllı telefon algılayıcıları kullanılarak kullanıcıların ulaşım türü tespitinin yapılması amaçlanmaktadır. Bunun için kullanıcıdan yürürken, koşarken, bisiklet sürerken, araba veya otobüs ile seyahat ederken GPS (Global Positioning System), ivmeölçer ve jiroskop algılayıcılarından elde edilen veriler toplanmıştır. Veriler 12’şer saniyelik aralıklarla etiketlenmiş ve toplamda 2500 örüntü elde edilmiştir. Bu verilerden 14 öznitelik elde edilmiştir. Oluşturulan veri seti ile makine öğrenmesi yöntemleri kullanılarak testler gerçekleştirilmiştir. En iyi sonuç GPS, ivmeölçer ve jiroskop algılayıcılarının kombinasyonundan, %99.4 doğruluk oranı ile Random Forest yönteminden elde edilmiştir.