Initial consonant clusters in Prussian - Marytė Tankevičiūtė (Baltistica, 2011)
PRŪSŲ KALBOS PRADINIŲ PRIEBALSIŲ JUNGINIAI Reziumė Prūsų ir lietuvių pradinių priebalsių junginių analizė parodė, kad abiejų kalbų junginių sistemos panašios. Jos skiriasi tik junginiais su /š/ ir /ž/, būdingais lietuvių kalbai, ir /tl/, randamu prūsiškuose toponimuose. Abiejų kalbų struktūriniai ryšiai yra STR tipo, t. y. R niekada nebūna prieš T ir S, o T — prieš S (S — pučiamasis, T — sprogstamasis, R — sklandusis).